TIPS & WEETJES

TIP:
Het navelstompje van de baby valt er na ongeveer 2 weken vanzelf vanaf. Tot die tijd moet je het goed verzorgen. Iedere keer als je de luier verschoont, moet het navelstompje ook worden schoongemaakt. Dit doe je met een alcoholoplossing van tenminste 70%, aangebracht op een wattenstaafje of gaasje waarmee je het navelstompje voorzichtig maar goed schoonmaakt. Vooral de huid rond het naveltje is belangrijk, daar waar het stompje vast zit. Het is ook verstandig het navelstompje goed te laten luchten en ervoor te zorgen dat de kleertjes niet te strak zitten. Sommige luiers (zoals Pampers Newborn) hebben een speciale uitsparing aan de voorkant om het navelstompje te ontzien.

WEETJE:
Zeep is helemaal niet nodig om de billen van je baby te wassen wanneer je de luier verschoont. Schoonmaken met alleen water is een prima middel om je baby weer fris te krijgen en beter voor het huidje (behalve bij diarree, gebruik dan een milde zeep).

TIP:
Kapotte billetjes drogen met een (hand)doek kan pijnlijk zijn voor een baby door de wrijving. Een föhn is dan een prima alternatief.

WEETJE:
Het gebruik van talkpoeder wordt tegenwoordig afgeraden. Door de verstuiving kan je baby dit inademen en ophoping van talkpoeder kan gaan klonteren in de huidplooitjes waardoor het weer gaat irriteren.

TIP:
Vaseline en zinkzalf beschermen een babyhuidje tegen luieruitslag. Zinkzalf, Bepanthen en Sudocrem herstellen een babyhuidje als er toch luieruitslag optreed.

WEETJE:
Gemiddeld worden er 10 luiers per dag verschoond.

WEETJE:
Katoenen luiers zijn pas beter voor het milieu als je ze langer dan 3 maanden gebruikt.

TIP:
Je kunt er donder op zeggen dat ook jouw baby wel een keer begint te plassen zodra de luier af is. Om te voorkomen dat je de commode moet droogmaken is het verstandig om de luier na het losmaken een paar seconden losjes om laat zitten.

TIP:
Heb je een bewegelijke baby op de commode? Geef ze iets in handen zodat ze afleiding hebben, bijvoorbeeld een haarborsteltje of een leeg kartonnen doosje.

TIP:
De randjes van de luier moeten altijd naar buiten staan als je de luier aantrekt. Zo voorkom je lekken.

TIP:
Een luier moet niet te strak zitten.  Let er op dat er geen rode afdrukken van de luierrand in het huidje staan en houdt een vinger speling tussen de luier en het buikje van je baby.

TIP:
Dit leg je klaar als je je baby gaat verschonen:

- Tenminste 2 luiers: sommige baby’s maken meteen gebruik van de nieuwe luier voor deze is vastgemaakt
- Schoonmaakdoekjes voor babybillen
- Creme tegen luieruitslag
- Schoon rompertje of schone kleertjes voor het geval de luier heeft gelekt
-Handdoek voor spontane plasacties als de luier net af is

WEETJE:
Net als bij lopen en praten is er geen vaste leeftijd waarop een kind zindelijk wordt.. Ze geven altijd zelf aan dat ze er klaar voor zijn door verandering in hun gedrag.

TIP:
Is een washandje te dik om je de billen van je baby te wassen? Gebruik dan een spuuglapje om overal goed bij te komen.

TIP:
Wanneer je een vocht inbrengende crème gebruikt voor de huid van je kindje, blijf dan zoveel mogelijk dezelfde gebruiken. Op die manier hoeft je baby niet steeds opnieuw te wennen aan andere bestandsdelen.

WEETJE:
Een baby mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. De huid van een baby kan binnen 10 tot 15 minuten verbranden. Katoenen kleding en een hoedje zijn de beste bescherming. Ga je toch naar buiten op een zonnige dag, vergeet dan niet de handjes, voetjes en het gezichtje goed in te smeren.

WEETJE:
Vingernageltjes van baby’s groeien sneller dan teennageltjes. Vingernageltjes groeien in het begin soms zo snel dat je ze wel 2x per week moet knippen. Teennageltjes kunnen gemiddeld 1 tot 2 x per maand geknipt worden. Gebruik voor het knippen altijd een zacht kartonnen nagelvijltje, babynagelschaartje of -knippertje. 

TIP:
Ook in nieuwe babykleertjes en beddengoed kunnen nog resten zitten van chemische stoffen. Was daarom alles altijd voor het eerste gebruik en laat de wasverzachter staan.

WEETJE:
Het nekje van je baby is de beste graadmeter om te kijken of je baby voldoende warm gekleed is.

ONZE MERKEN        
         
 
         

 

Copyright Drogebaby.nl Alle rechten voorbehouden